web counter
Stacks Image 89
Stacks Image 91

Skjøter i stenplater

Spørsmålet om skjøter er noe kundene våre ofte ønsker mer informasjon om. Hvor lang kan vi lage platen i et stykke? Og hvordan kan den eventuellt skjøtes uten en slik “stygg silikonfuge” som de har sett på andre benkeplater av sten? De vet at de kan få Corian og heltre benkeplater laget med tilnærmet usynlige skjøter, men hvordan er det med benkeplater av sten?
Rent teknisk er det mulig å lage skjøter i de fleste typer sten like usynlige som i Corian, og vi har kunnskapen som skal til for å utføre det. Men i praksis er det vanskelig, tidkrevende og for kostbart og gjøre en slik jobb på plass i kjøkkenet til kunden. Selv om en del “HighEnd” sten bedrifter gjør slikt i USA.

En av grunnene til at mange av våre potensielle kunder vurderer andre materialer enn sten er nettop utførelsen av skjøter fra de tradisjonelle leverandørene av stenplater. Mange av de har egne erfaringer eller har sett hva andre har fått levert.

Vi får ofte e-post med bilder fra fortvilte kunder med "stygge" og "unødvendige skjøter" i benkeplater av sten som de har fått fra andre leverandører.
De har funnet vår nettside og sett hvordan vi skjøter benkeplater av sten. Dermed har de trodd at de andre leverandørene selvfølgelig burde ha samme utførelse, så dyre som benkeplater av sten er. Men slik er det desverre ikke og det finnes heller ingen norm eller standard for slikt arbeid. Da hjelper det lite å klage etterpå.

Nedenfor er det noen eksempler som viser hvordan vi kan plassere skjøter for at kunden skal få best mulig resultat. I disse tilfellene ville kunden ha fått to eller flere skjøter i full bredde over platen fra de andre leverandørene. Med våre løsninger fikk kundene et resultat uten noen hel skjøt i benkeplaten i det hele tatt.

Slik lager vi skjøter

Stacks Image 532
Et kronestykke lagt over en skjøt i Crystal Quartz White hos en kunde.

For et resultat med minst mulig skjemmende skjøter gjør vi følgende:

1. Lager store og om nødvendig L-formede plater for å få færre skjøter.
2. Lager PresiTech “nesten usynlige” skjøter der det uansett må skjøtes.
3. Plassering der skjøten blir minst mulig, eksempelvis i koketopphullet.
4. Om mulig, foreslå alternative planløsninger som eliminerer skjøter.

Råplater av kompositsten leveres i størrelsen 303 x 141cm. For natursten er maks størrelse ca. 340 x 220cm, men feilfrie plater i slike størrelser er normalt ikke tilgjengelig. Maks størrelse på en L-formet plate av kompositsten vil således være ca. 303cm på den lange siden og ca. 141cm på den korte siden av L-en.

Det vi kan bidra med for punkt 4 er gjerne plasseringen av koketoppen for å kunne legge en skjøt dit. Eller eksempelvis muligheten for å lage en nivåforskjell i form av en ergonomisk tilpasset kokesone slik at en kan eliminere en eller to skjøter med en slik enkel og praktisk løsning. I et kjøkken med I, U eller L-form, og med kokesonen nær senter er det da stor fleksibilitet i mulige utførelser helt uten skjøter. Men forutsetningen er selvfølgelig at en planlegger for dette på forhånd, før kjøkkenet tegnes. Ta gjerne kontakt med oss hvis du behøver hjelp til planleggningen av din benkeplate.

Stacks Image 212
Se alle bildene fra dette kjøkkenet her...
Stacks Image 520