web counter

Tynne 12mm benkeplater

Stacks Image 14
Fra noen få bilder i interiørmagasiner for 5-6 år siden er det i dag en trend som har kommet for å bli. Se eksempelvis nettsidene til Kvikk og andre kjøkkenleverandører. Disse lekre tynne 12 mm benkeplatene fås nå i både kompositsten, corian og den nye kompaktlaminaten. Kompositsten er fullstendig overlegent som benkeplatemateriale, men har til nå vært relativt kostbart pga. prisen på bearbeiding av sten i dagens marked. Og muligens på grunn av at leverandørene har sett en mulighet til å tjene noen kroner ekstra på denne populære trenden.

Personlig syntes jeg disse tynne platene var både funksjonellt og estetisk tiltalende når de dukket opp for 6-7 år siden. Nå har konseptet hatt mange år på å modnes og det er ikke lenger snakk om en trend, men ytterligere ett alternativ ved valg av benkeplate. I dag er det attpåtil blitt et stilriktig valg som vil føre til langt flere tynne plater i tiden fremover. Når det gjelder kompositsten er den tynne platen en like vakker, vedlikeholdsfri og varig benkeplate som den tykkere varianten bare langt rimeligere i pris. En 12mm tykk plate av kompositsten er på ingen måte dårligere egnet som benkeplate i et kjøkken enn en med 3cm tykkelse. Noen tekniske endringer må gjøres i enkelte sammenhenger med tanke på nedfellte koketopper og fritt overheng ved spiseplasser. Dette kan vi løse på flere måter uten problemer eller vesentlige kostnader.

Disse tynne stenplatene representerer også noe helt nytt i markedet på flere måter. Dette kan bli det første stenbaserte byggematerialet for salg direkte til en hvilken som helst håndtverker med ønske om å lage interiørløsninger i sten på egenhånd. Platene er såpass enkle å håndtere at en normalt dyktig håndtverker kan kappe, tilpasse, bearbeide og kantpolere de selv med litt veiledning. Eksempelvis fra de “Hvordan bearbeide Sten” videoene vi skal legge ut her på sidene våre fremover

Jeg tok en runde på nettet etter noen oppdaterte artikler rundt dette emnet nå (februar 2011). Tittet hovedsaklig på Sverige da det som skjer der bruker å ende opp her etter hvert. Basert på alt jeg fant i forum, blogger, annonser, osv. er det ingen tvil om at tynne benkeplater er kommet for å bli.
Legger ved noen utklipp skrevet av “trend-eksperter” i løpet av det siste året.
Mvh. Jan
Stacks Image 63
Klippet fra Mixr.se
Stacks Image 169
Klippet fra viivilla.se
Stacks Image 172
Klippet fra HelsingborgDagblad.se